Eindhoven Circular Challenge 2019

Ben jij een student of young professional en klaar voor een uitdaging? Schrijf je dan snel in voor de Circular Challenge in Eindhoven met challenges van onder andere de Gemeente Eindhoven, het Catharina Ziekenhuis en Archipel Zorggroep.

Het traject

De Circular Challenge is een intensief traject van zes weken waarin multidisciplinaire teams een circulair product maken van een concrete reststroom van een deelnemende organisatie. Het product moet economisch rendabel en schaalbaar zijn. De meest veelbelovende teams worden na de challenge verder begeleid om zich te ontwikkelen tot een echte startup. De Circular Challenge heeft al vijfmaal plaatsgevonden in Amsterdam en Rotterdam, is lokaal geworteld en heeft een nationale uitstraling. De Eindhoven Circular Challenge start in september.

Meedoen als student of young professional?
De Circular Challenge biedt je de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst, door binnen zes weken een business case én prototype te ontwikkelen die bewijzen dat het begrip afval bij het vuilnis kan. Het is aan jou om de reststroom van een deelnemend bedrijf te veranderen in een waardevol product. Het beste idee wordt doorontwikkeld tot een zelfstandige startup. De challenge wordt begeleid door circulaire voorlopers, designers en financieel experts.

Door mee te doen:
• Maak je kennis met ambitieuze bedrijven en nieuwe ideeën
• Werk je samen met andere high potentials aan concrete oplossingen en prototypes
• Kun je je carrière starten met een kansrijke startup

De Eindhoven Circular Challenge start 4 november en eindigt op 16 december 2019. Als deelnemer besteed je 8 tot 16 uur per week aan de challenge. Alle bijkomsten vinden op een maandag plaats. Per case gaat er één multidisciplinair team van vier tot zes studenten/high potentials aan de slag.

Schrijf je dus nu in!

2

September

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Resultaten Challenges

No items found.

Meedoen als partner

De Circular Challenge is een accelerator-programma dat zich richt op het creëren van waardevolle producten uit bedrijfsafval, met een parallelle focus op een valide business model achter de opgeleverde prototypes.

De challenge duurt ongeveer 6 weken. Tijdens deze pressure cooker periode zullen teams – bestaande uit junior experts met multidisciplinaire achtergronden, van bedrijfsontwikkeling tot chemische technologie tot productontwerp – een haalbare bedrijfscase voor die afvalstromen ontwerpen, ontwikkelen en prototypen, waardoor afval in waarde wordt omgezet voor de partners. Voorbeelden van partners eerder die hebben deelgenomen zijn PwC, Sodexo, Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam Havenbedrijf Rotterdam, Woonstad, Achmea, Nationale Nederlanden, Waternet, Eigen Haard en Forbo.

Ervaring van deze partners uit de vorige vier edities leert dat deelname aan de Circular Challenge verschillende voordelen biedt:
• Tijdens de challenge komt uw bedrijf in contact met veelbelovende jonge high potentials.
• Gezamenlijk staan jullie aan de wieg van kansrijke startups en veelbelovende innovaties. Die zijn vaak economisch interessant voor uw en bijzonder mediageniek.
• De Challenge creëert intern draagvlak voor de circulaire economie en zorgt extern voor PR, bijvoorbeeld naar klanten.
• Bovendien zien we soms mooie en zelfs onverwachte connecties plaatsvinden met andere partners of potentiële afnemers/partners in de keten.

De Circular Challenge biedt u de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Door binnen zes weken een product te ontwikkelen bewijzen ambitieuze studenten en young professionals dat het begrip afval bij het vuilnis kan. Wij zorgen dat het beste idee wordt doorontwikkeld tot een zelfstandige startup. De challenge wordt begeleid door circulaire pioniers, designers en financieel experts.

Meedoen? Mail met pieter@circularchallenge.nl.

Partners van deze challenge

No items found.