Over de Circular Challenge

Pressure cooker

De Circular Challenge is een intensief traject van zes weken waarin multidisciplinaire teams van young professionals in opdracht van een organisatie een concrete reststroom omzetten in een circulair product dat economisch rendabel én schaalbaar is. Uiteraard staan zij er niet alleen voor: tijdens de challenge worden zij begeleid door gerenommeerde ontwerpers, circulaire pioniers en financieel experts bij het vormgeven van hun concept. Aan het einde van de rit presenteren zij een prototype en een business case tijdens een feestelijke finale aan het publiek en een jury. De meest veelbelovende teams worden na afloop verder begeleid om zich te ontwikkelen tot een echte (corporate) start up.

Reststromen

Van plastics tot bagger - wij geloven dat elke reststroom waarde heeft. Een greep uit de reststromen van vorige edities: linoleum, bakeliet, eendenkroos, oude tapijten, plastic verpakkingen, ziekenhuiswater, gft afval, bagger, roostergoed en visnetten. Benieuwd of jouw reststroom geschikt is voor de Circular Challenge?

Neem contact op

Team

Ruth Stijns

Ruth Stijns is als Sales Representative van BlueCity verantwoordelijk voor het uitnodigen van de deelnemende organisaties voor de Circular Challenge. Ruth spart graag met je over de reststromen van je organisatie en hoe de Circular Challenge kan helpen deze reststromen te verwaarden. Het mooie aan de Circular Challenge vindt Ruth de diverse uitkomsten die stuk voor stuk circulair ondernemerschap naar een hoger niveau brengen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe (corporate) start-up, circulaire oplossing voor je organisatie of een beleidswijziging.

Mail: r.stijns@bluecity.nl
Bel: 06 48548571

Pieter de Stefano &
Rik Winsemius

Pieter de Stefano en Rik Winsemius brengen met ondernemerschap beweging rondom taaie maatschappelijke vraagstukken. De afgelopen jaren hebben zij challenges rondom de omschakeling naar een circulaire economie georganiseerd in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Rik en Pieter hebben een achtergrond in de politicologie en filosofie, zijn maatschappelijk betrokken en veroorzaken met veel energie en een breed netwerk van denkers en doeners impact. Binnen de Circular Challenge zijn zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers, het concept en de programmering.

Mail: rik@circularchallenge.nl & pieter@circularchallenge.nl
Bel Pieter: 06 53818545

Gezamenlijk lopen Rik, Pieter en BlueCity al vijf jaar voorop in circulair ontwerp en ondernemerschap. Met 10 challenges, acht jaar ervaring met circulariteit, innovatie én toegang tot het BlueCity Lab met 15+ biodesigners die als expert ingevlogen kunnen worden, is dit team bij uitstek geschikt in het begeleiden van de high potentials tot het creëren van innovatieve producten en diensten.